top of page

Rólam

Thamó- Bolbás Gyöngyi vagyok,

önismereti mentor,

fejlődéstudatos coach.

Emellett MSc közgazdász, integrál szemléletű tanácsadó, business coach, RYT 200 jóga oktató, hétszeres magyar bajnok atléta.

Thamó- Bolbás Gyöngyi

Mit is jelent mindez a gyakorlatban?

 

Önismereti mentorként beszélgetéssel, illetve szimbólum munkával vezetlek közelebb önmagadhoz, ahol például érzelem- és élményfeldolgozással foglalkozunk. Minőségi figyelem térben vagyok veled, hogy megtaláld saját válaszaidat a kérdéseidre. Többet erről az önismereti ülés oldalon olvashatsz.

 

Coach divatos kifejezés lett, azt írom le, amit nekem jelent. Olyan mint egy jó edző: kitaláljátok a célt, együtt dolgoztok rajta, visszajelez neked, méri a részeredményeidet,  biztat, motivál, lelket önt beléd amikor elfáradtál. Viszont nem futja le helyetted a versenyt!

Fejlődéstudatos pedig azt jelenti, hogy tisztában vagyok a fejlődési lehetőségeiddel, amihez számomra az integrál szemlélet a térkép, és veled együtt fedezzük fel a TE saját utadat.

 

Integrál szemléletű tanácsadóként átlátom az emberi fejlődés és élményeink teljes spektrumát, (pszichózistól a spirituális élményekig) tudok róluk, elfogadom őket, és felismerem a jelenségüket. Az integrál szemlélet térképén megtanultam eligazodni, és látom, hogy kit honnan hová tudok vezetni a kérdésével, problémájával.

Használok humanisztikus pszichológiai eszközöket, NLP technikákat, meditációs elemeket, szimbólum munkát, légzési technikákat.

 

Az ide vezető hátteremről röviden:

Közgazdászként a diplomáciában dolgoztam, többek között az egyik magyar tiszteletbeli konzulátust vezettem. 8 évet éltem a világ több pontján. Kiábrándulásom, és szemléletváltásom vezetett át a jógához. (Saját utamat és tapasztalataimat megosztom veled.)

Korábban is gyakoroltam a hatha jógát, majd pedig a Himalája Tradíció keretében jóga oktató lettem.

 

A pszichológia, önismeret, emberismeret iránti kíváncsiságom által találtam rá az Integrál Akadémia 3 éves integrál pszichológiai képzésére, amit 2016-ban fejeztem be. Itt rengeteget gyakoroltunk az elméletek mellett: 3 éves önismereti csoporton (pszichodráma, bodywork) illetve 2 éves terápiás kommunikáció képzésen vettem részt.

Ezek után végeztem el egy egy éves szimbólumokkal történő munka képzést. Jelenleg terápiás kommunikáció tréner képző csoporton veszek részt.

A külvilágra irányuló megfigyelések mellett a belsőre is hangsúlyt fektetek: több mint 4 éve egyéni saját élményű terápiára járok, elvonulásokon veszek részt,  többek között 10 napos vipassana és ánápánaszati meditációs elvonuláson is. Ez a gyakorlás a mindennapjaim részét képezi.

Coachingot azért tanultam, mert hídnak érzem, indulásnak saját világod felfedezéséhez.

A sport, a futás, és az egészséges életmód szeretete pedig életformám.

 

Várom, hogy kapcsolódjunk, és megismerhesselek! :-) 

bottom of page