top of page

Bővebben.... Düh tréning

 

 

Hogyan kapcsolódik össze a motiválatlanságod, stresszes életed a dühöddel, haragoddal?

 

Úgy, hogy a frusztráltságban, életuntságban nincsen erőd.  Nem ég benned a vágy, nincs benned a tűz valami, valaki vagy az élet iránt. Egyik ok lehet, hogy a sok elnyomott haragod, dühöd az, ami nem engedi a saját erődet a felszínre. Mert bizony a düh, harag elnyomása, felszín alatt tartása nagyon sok energiát emészt fel. Ég bennünk a tűz, csak nem abba az irányba csatornázzuk amerre pozitív cselekedetbe tudnánk fordítani, hanem akár önkritikára, önbüntetésre, vagy mások sértegetésére használjuk.

A düh/ harag az egyik alapérzelmünk. Sokszor nem tanuljuk meg kezelni, illetve élni az erejével. A harag mögött hatalmas erő húzódik meg. Ezt az érzelmünket már csecsemő korunk óta gyűjtögetjük, és néha bántás, kritika, sértődés, játszmázás, vagy akár agresszió formájában engedjük a felszínre. Sokszor nem is a felé az ember felé, akire igazán dühösek vagyunk. Viszont mennyi minden van a tudatalatti rétegeiben, amihez még nem férünk hozzá! Sokan akkor fordulnak szakemberhez, amikor a józan eszükkel nem jönnek rá, hogy mi okozza a frusztrációt, stresszt, motiválatlanságot. A megoldás egyik kulcsa pedig a harag kezelésében rejtőzhet.

 

Honnan veszed észre, hogy elnyomod a haragod?

Például abból, hogy szépen, illedelmesen, kedvesen viselkedsz a főnököddel, amikor valójában legszívesebben megfojtanád. Az rendben van, hogy így viselkedsz, mert ez a normális és elvárt viselkedés, az a baj, hogy a felgyülemlett haragot magadban tartod. Vagy esetleg utána összeveszel a pároddal egy olyan dolog miatt, amin egyébként nem kapnátok össze.

Sokan beszélnek ma stressz managementről. Saját tapasztalatom és véleményem az, hogy nem menedzselni kell, hanem kiadni magunkból. A nem jól sikerült menedzsmentből lesz az elnyomás, elfojtás, ami akár testi tünetekben is megmutatkozik. Pl. a magas vérnyomásban.

Érezted már azt, hogy egy jól eső edzés után tettrekészebb vagy? És azt, hogy egy vita után lenyugodtál? Ezek egyik oka lehet, hogy a haragodat kicsatornáztad magadból. Illetve, hogy az edzés után megérezted magadban az erődet. 

 

Gyakran kritizálsz másokat, a saját szemedben pedig a gerendát sem veszed észre?

Vagy éppen hogy nagyon erős az önkritikád, lebecsülöd, nem értékeled, mindig kevésnek érzed magad?

Inkább nem teszel meg valamit, nem mondod ki a véleményed, nehogy megbánts másokat?

Ismerős helyzetek?

 

Akkor itt a helyed, és az idő, hogy kipróbálj valami egészen mást ennek megváltoztatására!

Ebben a tréningben ötvözzük a harag lelki és testi tudatosítását, illetve arra bíztatlak, hogy bátran add ki magadból, hiszen ezért jöttél!

 

A részletekről, és a következő csoportról szívesen adok tájékoztatást, kapcsolódjunk!

bottom of page